Muhterem Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Muhterem kelimesi, toplumda saygı gören, değer verilen veya onurlu bir kişiyi ifade eder. Bu kelime, genellikle saygı ve sevgi ifadesi olarak kullanılır ve kişinin itibarını vurgular.

Kökeni: "Muhterem" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مُحْتَرَم" (muhtaram) kelimesi saygı gösterilen veya itibarlı anlamına gelir.

Örnek Cümle: Muhterem konuklarımız, bu özel etkinlikte bizimle bir araya geldi ve katılımlarıyla etkinliği daha da özel kıldılar.