Seferber Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Seferber kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "S-f-r-b" kökünden türetilmiştir ve "harekete geçirme, hazırlama" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla seferber, genellikle askeri veya acil durum durumlarında insanları veya kaynakları bir amaca hizmet etmek üzere harekete geçirme işlemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Seferber, birçok kişiyi veya kaynağı belirli bir amacı gerçekleştirmek veya acil bir durumu ele almak için mobilize etme anlamına gelir.

Bu, askeri operasyonlar, acil yardım faaliyetleri veya benzeri durumlar için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Ülke savaşa seferber edildi ve askerler cepheye taşındı.
  • Doğal afet sonrası yardım çalışmaları için gönüllüler hızla seferber edildi ve zarar görenlere yardım sağladı.