Müşerref Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
"Müşerref" kelimesi Arapça kökenli olup "şerf" kökünden türetilmiştir ve "şerefli, onurlu" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla müşerref, saygın, onurlu ve yüksek bir statüye sahip olan kişiyi ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
"Müşerref" terimi, bir kişinin toplum içindeki itibarını, saygınlığını ve yüksek statüsünü vurgular. Bu kelime, kişinin toplumda itibar sahibi, onurlu ve saygın bir konumda olduğunu belirtir.

Örnek Cümle:

Müşerref bir aile, toplumda saygın bir konuma sahiptir.
Müşerref bir sanatçı, sanat dünyasında büyük bir etki yaratmıştır.