Gazetecilik Yl .Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Gazetecilik Yüksek Lisans Programı, gazetecilik mesleği ve gazetecilik becerileri konusunda derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, gazetecilik etiği, haber yazma ve araştırma teknikleri, medya hukuku, haber editörlüğü, yayıncılık ve dijital medya gibi konuları daha ileri düzeyde incelerler.

Mezunlar, gazete, dergi, televizyon, radyo, internet haber siteleri ve diğer medya kuruluşlarında gazeteci olarak çalışabilirler. Haberleri araştırabilir, yazabilir ve yayına hazırlayabilirler. Röportajlar yapabilir, haber editörlüğü yapabilir, haber kaynaklarını yönetebilir ve haber yayın süreçlerini takip edebilirler. Ayrıca, medya sektöründeki yenilikleri takip edebilir, gazetecilik üzerine araştırmalar yapabilir ve medya yönetimi konularında uzmanlaşabilirler.