Botanik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Botanik Yüksek Lisans Programı, bitkilerin yapısı, fonksiyonları, sınıflandırması ve dağılımı gibi botanik konularına odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrencilere bitki biliminde temel bilgi ve araştırma becerileri kazandırılır.

Bitki morfolojisi, taksonomi, ekoloji, bitki fizyolojisi, bitki genetiği ve bitki çeşitliliği gibi konular üzerinde çalışılır. Botanik mezunları, araştırma kurumları, botanik bahçeleri, doğa koruma kurumları, eğitim kurumları ve tarım sektöründe çalışabilirler.