İlköğretim Matematik Eğitimi Yüksek Lisans Programı

İlköğretim Matematik Eğitimi Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde matematik derslerini öğretmek için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına matematik öğretimi konusunda derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere matematik öğretim yöntemleri, öğretim materyalleri, öğrenci değerlendirme teknikleri, matematik öğretiminde teknoloji kullanımı ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Mezunlar, ilköğretim okullarında matematik öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, matematik eğitim materyalleri hazırlayabilir, ders programlarını geliştirebilir ve matematik eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.