Göz Hastalıkları Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Göz Hastalıkları Yüksek Lisans Programı, tıp veya sağlık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere göz hastalıklarının teşhis, tedavi ve yönetimi konularında derinlemesine bir eğitim sağlar. Göz anatomisi, görme bozuklukları, göz cerrahisi teknikleri, göz enfeksiyonları ve retina hastalıkları gibi konuları kapsar.

Program mezunları, göz hastalıkları uzmanı olarak çalışabilir, hastanelerde veya göz kliniklerinde hastalara hizmet verebilir, cerrahi operasyonlarda yer alabilir veya akademik kurumlarda araştırma ve öğretim yapabilir. Ayrıca, göz sağlığı politikalarının oluşturulması ve yönetiminde görev alabilirler.