Gemi İnşaatı Ve Gemi Makinaları Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, gemi inşaatı ve gemi makinaları alanında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, gemi yapısı, gemi makineleri, gemi hidrodinamiği, gemi denge ve kontrol sistemleri, gemi enerji sistemleri ve diğer ilgili konuları incelerler.

Mezunlar, tersanelerde, gemi inşa şirketlerinde, denizcilik şirketlerinde veya denizcilik endüstrisinde çeşitli rollerde çalışabilirler. Gemi tasarımı ve mühendisliği yapabilir, gemi inşa süreçlerini yönetebilir, gemi makineleri ve enerji sistemleri tasarlayabilir, gemi bakım ve onarım süreçlerini yönetebilir veya denizcilik sektöründeki teknik danışmanlık hizmetleri sağlayabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme projeleri yürüterek denizcilik teknolojilerinin ilerlemesine katkıda bulunabilirler.