Hava Lojistiği Önlisans Programı Nedir

Hava Lojistiği Önlisans Programı, hava taşımacılığı, kargo operasyonları, lojistik yönetimi, havaalanı işletmeciliği, gümrük ve uluslararası ticaret gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere hava taşımacılığı sektörünün işleyişini, kargo operasyonlarını, lojistik yönetimi prensiplerini ve havaalanı işletmeciliği süreçlerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, hava kargo şirketlerinde, havaalanlarında, lojistik şirketlerinde veya taşımacılık sektöründe çalışabilirler. Hava kargo operasyonlarını yönetebilir, taşıma ve dağıtım süreçlerini planlayabilir, lojistik ağlarını optimize edebilir ve gümrük ve uluslararası ticaret süreçlerini yönetebilirler. Ayrıca, havaalanı işletmeciliği konusunda çalışmalar yapabilir, hava taşımacılığı sektöründeki yenilikleri takip edebilir ve lojistik operasyonların etkinliğini artırmak için stratejiler geliştirebilirler.