Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Önlisans Programı, zeytin yetiştiriciliği, zeytin işleme teknikleri, zeytin üretim süreçleri, zeytin kalite kontrolü, zeytin yağı üretimi ve zeytin ürünlerinin işlenmesi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere zeytin yetiştirme tekniklerini, zeytin işleme süreçlerini, zeytin kalite kontrolünü ve zeytin işleme teknolojilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, zeytin üretim tesislerinde, zeytinyağı fabrikalarında, gıda işletmelerinde veya zeytin işleme şirketlerinde çalışabilirler. Zeytin yetiştirme süreçlerini yönetebilir, zeytin hasatını ve işlenmesini gerçekleştirebilir, zeytin ürünleri üretimi ve kalite kontrolü yapabilirler.