Hüsnühat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Hüsnühat" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, Arapça veya başka bir kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Hüsnühat" kelimesi, güzel yazı yazma yeteneği veya güzel el yazısı anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin el yazısının estetik ve düzenli olması, harf ve yazı karakterlerinin zarif bir şekilde kullanılması durumunu ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Hüsnühatıyla ünlü olan sanatçı, el yazısıyla eserlerini imzalar.
  • Kitapların içindeki hüsnühat, okuma deneyimini daha keyifli hale getirir.
  • El yazısıyla yazılmış mektuplar, hüsnühatlarıyla dikkat çeker ve kişisel bir dokunuş taşır.