Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Zahire Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "zahire" kelimesinin anlamları şu şekildedir:

Görünen yüz, yüzey, dış görünüş.
Hububat, yiyecek, erzak.

Örnek cümleler:

• "Kişinin zahiresine bakıp hemen yargıda bulunmamalı, iç yüzünü de görmeye çalışmalıyız."
  • "Kış için yeterli zahireyi depolamalıyız, aksi halde sıkıntı çekeriz."

Bu örnek cümlelerde "zahire" kelimesi, ilk cümlede bir şeyin veya bir kişinin dış görünüşünü, ikinci cümlede ise yiyecek, özellikle de hububat ve erzak anlamında kullanılmıştır.

Diğer Eski Kelimler ve Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!