Lâyetezelzel Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Lâyetezelzel" Arapça kökenli bir kelime olup Türkçeye Arapçadan geçmiştir. "Lâ" olumsuzluk belirten bir ön ektir, "yezelzel" ise sarsmak, sallamak anlamında bir fiildir.

Bir araştırma belgesinde bu kelimenin Türkçe'deki en güvenilir kaynak olan TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde mevcut olmadığını belirtmek önemlidir.

Ancak "lâyetezelzel" deyimi, yaygın olarak Kuran-ı Kerim'in Arapçasında bulunan ve anlamı "o sallanmaz, o değiştirilemez" olan bir ayetin başlığıdır. Bu ayet, Kuran'daki pek çok ayette olduğu gibi, farklı yorumlara tabi tutulabilir ve İslam ilimlerinde detaylı bir şekilde incelenebilir.