İsraf Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: İsraf kelimesi, gereksiz tüketim veya harcama yapma, kaynakların savurganca kullanılması anlamına gelir. Bir kaynağın veya malzemenin gereksiz yere harcanması veya boşa gitmesi durumunu ifade eder. Bu kavram, değerli kaynakların verimsiz veya gereksiz şekilde kullanılmasıyla ilgili olabilir.

Kökeni: "İsraf" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "إسراف" (israf) kelimesi savurganlık ve aşırı tüketim anlamına gelir.

Örnek Cümle: Su israfı yapmamak için muslukları kapatmalıyız ve suyu dikkatli bir şekilde kullanmalıyız.