İç Mekan Tasarımı Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

İç Mekan Tasarımı Yüksek Lisans Programı, iç mekanların tasarımını incelemeyi ve geliştirmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere iç mekan tasarım prensipleri, estetik değerlendirme, malzeme seçimi, ışıklandırma, renk teorisi ve proje yönetimi gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

İç Mekan Tasarımı Yüksek Lisans Programı, öğrencileri iç mekanları estetik, fonksiyonel ve kullanıcı odaklı bir şekilde tasarlamaya yönlendirir. Mezunlar, mimarlık firmalarında, iç tasarım stüdyolarında, gayrimenkul sektöründe veya kendi tasarım şirketlerinde iç mekan tasarımcısı olarak çalışabilirler. Ayrıca, ticari ve konut projelerinde iç mekan tasarımı yapabilir, müşterilerle çalışabilir ve tasarım projelerini yönetebilirler.