Geleneksel Türk Müzikleri Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Geleneksel Türk Müzikleri Yüksek Lisans Programı, Türk halk müziği, aşık geleneği, tasavvuf müziği gibi geleneksel Türk müzik türleri hakkında derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, Türk halk müziği formlarını, sazlarını, repertuarını, icra tekniklerini ve repertuarını inceleyerek Türk geleneksel müziğinin teorik ve pratik yönlerini öğrenirler.

Mezunlar, konserlerde, müzik topluluklarında, müzik festivallerinde, kültür ve sanat merkezlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Geleneksel Türk müziği icra edebilir, konserler düzenleyebilir, müzik topluluklarında görev alabilir, müzik eğitimi verebilir veya müzik araştırmaları yapabilirler. Ayrıca, Türk halk müziği, aşık geleneği veya tasavvuf müziği üzerine derinlemesine çalışmalar yaparak müzikoloji veya etnomüzikoloji alanlarında uzmanlaşabilirler.