İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Önlisans Programı, iklimlendirme sistemleri, soğutma teknolojileri, enerji verimliliği, havalandırma sistemleri, iklimlendirme kontrol sistemleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere iklimlendirme ve soğutma sistemlerinin çalışma prensiplerini, kurulum ve bakım tekniklerini, enerji verimliliği yönetimini ve iklimlendirme projelerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, iklimlendirme ve soğutma sektöründe, inşaat firmalarında, enerji şirketlerinde veya bakım ve onarım hizmeti veren işletmelerde çalışabilirler. İklimlendirme ve soğutma sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirebilir, bakım ve onarım işlemlerini yapabilir, enerji verimliliği önlemlerini uygulayabilir ve iklimlendirme projelerinde yer alabilirler. Ayrıca, müşteri taleplerini analiz edebilir, iklimlendirme sistemleri için tasarım önerileri sunabilir ve güncel teknolojileri takip ederek sektöre yenilikler getirebilirler.