Ev İdaresi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ev İdaresi Önlisans Programı, ev yönetimi, aile ekonomisi, beslenme, çocuk gelişimi, ev içi iletişim ve ev hizmetleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere ev yönetimi becerilerini, bütçe planlamasını, beslenme prensiplerini, çocuk bakımını ve ev içi iletişim stratejilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, özel hanelerde, kreşlerde, aile danışmanlık merkezlerinde veya sosyal hizmet kurumlarında çalışabilirler. Ev yönetimi ve organizasyonu konusunda destek sağlayabilir, aile bütçesini yönetebilir, beslenme danışmanlığı yapabilir ve çocuk bakımı konusunda rehberlik sağlayabilirler. Ayrıca, ev içi iletişim becerilerini geliştirebilir, ev hizmetlerinin planlamasını yapabilir ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik programlar geliştirebilirler.