Avcılık ve Yaban Hayatı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Avcılık ve Yaban Hayatı Önlisans Programı, doğal yaşamın korunması, avcılık etiği, avcılık yönetimi, yaban hayatı ekolojisi ve avcılık teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere yaban hayatı yönetimi, avlanma teknikleri, av güvenliği, doğal yaşamın korunması ve avcılıkla ilgili yasal düzenlemeler gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, milli parklarda, doğal koruma alanlarında, avcılık derneklerinde veya av turizmi şirketlerinde çalışabilirler. Yaban hayatının yönetimi konusunda bilgi sahibi olabilir, avcılık etiği ve doğal yaşamın korunması prensiplerini uygulayabilir, av turlarını organize edebilir ve avcılıkla ilgili eğitimler verebilirler.