İletişim Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İletişim bölümü, insanlar arasındaki iletişim süreçlerini, iletişim araçlarını ve iletişim stratejilerini inceler. Bu bölümde öğrencilere, iletişim kuramları, medya etkileri, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, dijital iletişim, sosyal medya, görsel iletişim, kurumsal iletişim gibi konular öğretilir.İletişim mezunları, farklı sektörlerde çalışabilirler. Özellikle, medya, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, dijital pazarlama, yayıncılık, sosyal medya yönetimi, iletişim danışmanlığı, insan kaynakları, eğitim ve araştırma gibi alanlarda iş bulabilirler.

İletişim mezunları ayrıca, kamusal ilişkiler, siyasi iletişim, kültür endüstrisi, turizm ve otelcilik, moda ve sanat gibi farklı sektörlerde de iş bulabilirler.Özetle, İletişim bölümü, insanlar arasındaki iletişim süreçlerini, iletişim araçlarını ve iletişim stratejilerini inceler. İletişim mezunları, farklı sektörlerde çalışabilirler. Medya, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, dijital pazarlama, yayıncılık, sosyal medya yönetimi, iletişim danışmanlığı, insan kaynakları, eğitim ve araştırma gibi alanlarda iş bulma fırsatları mevcuttur.