Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilgi Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, bilgi sistemleri ve ağ güvenliği konularında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir lisansüstü programdır. Bu program, bilgi güvenliği yönetimi, siber güvenlik, veri koruma, ağ güvenliği, sızma testleri ve dijital adli bilişim gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını tespit edebilir, güvenlik önlemleri ve politikaları geliştirebilir, siber saldırılara karşı koruma stratejileri oluşturabilir ve olay yanıtı ve kriz yönetimi becerilerini geliştirebilirler. Mezunlar, kamu kurumlarında, özel şirketlerde, finans kuruluşlarında, teknoloji firmalarında veya kendi güvenlik danışmanlığı şirketlerinde bilgi güvenliği mühendisi, siber güvenlik uzmanı, ağ güvenliği analisti veya bilgi güvenliği yöneticisi olarak çalışabilirler.