Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektronik ve bilgisayar mühendisliği disiplinlerini birleştirerek öğrencilere ileri düzey bir eğitim sunmayı amaçlar. Bu programda, öğrenciler elektronik devreler, mikrodenetleyiciler, sayısal sistemler, veritabanı yönetimi, yazılım mühendisliği, bilgisayar ağları ve yapay zeka gibi konuları derinlemesine incelerler.

Elektronik-bilgisayar mühendisliği yüksek lisans mezunları, bilgisayar ve yazılım şirketlerinde, elektronik cihaz tasarımı ve üretimi yapan firmalarda, telekomünikasyon sektöründe ve araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler. Mezunlar, elektronik ve bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, analizi ve sorun giderme konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik gibi ileri teknoloji alanlarında da çalışma fırsatları bulunmaktadır.