Engellilik Araştırmaları Yl. Prg. Nedir ?

Engellilik Araştırmaları Yüksek Lisans Programı, engellilik konusunda derinlemesine araştırmalar yapmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, engellilik sosyolojisi, engellilik psikolojisi, engellilik politikaları, engelli bireylerin yaşam kalitesi, engellilikle ilgili ölçme ve değerlendirme yöntemleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, araştırma merkezlerinde, üniversitelerde, kamu kurumlarında veya sivil toplum kuruluşlarında çalışabilirler. Engellilik konusunda araştırmalar yapabilir, engellilikle ilgili politikaların ve programların etkisini değerlendirebilir, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler geliştirebilir ve engellilikle ilgili ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapabilirler.