İltizam Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İltizam" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "iltizām" (التزام) kelimesinden türetilmiştir ve "tam olarak yerine getirme" veya "bağlılık" anlamına gelir.

Anlamı: "İltizam," bir kişinin veya bir kurumun bir taahhüdü veya sorumluluğu tam olarak yerine getirme durumunu ifade eder. Aynı zamanda bir şeyi bağlılıkla yerine getirme veya uygulama anlamına gelir.

Örnek Cümle:

• Proje ekip üyeleri, belirlenen tarihlerde görevlerini tamamlama konusunda büyük bir iltizam gösterdiler.
  • İşyeri politikalarına iltizam göstermek, çalışanların güvenliği ve verimliliği için önemlidir.