Mürebbiye Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Mürebbiye" kelimesi Arapça kökenli olup, Türkçe'ye Arapçadan geçmiştir. "رَبَّى" (rabbā) kökünden türetilmiştir ve "terbiye etmek, eğitmek" anlamında kullanılır.

Anlamı:
"Mürebbiye", genellikle çocukların eğitim ve terbiyesiyle ilgilenen, onları yetiştiren, eğiten kadın anlamında kullanılır. Aynı zamanda bir şeyin gelişimini ve olgunlaşmasını sağlayan kişi veya faktörleri ifade edebilir.

Örnek Cümle:

• "Çocuklarına iyi bir eğitim veren anne, gerçek bir mürebbiye olarak biliniyor."
  • "Doğanın mürebbiyesi, sabır ve zamanla ortaya çıkan güzelliklerdir."