Otak Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Otak" kelimesi, Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "عُتَاق" (ʿutāq) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Otak" kelimesi, özgürlüğü ifade eder. Genellikle esirlik veya kölelik durumundan kurtulmuş, serbest bireyleri tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Tarihi belgelere göre, esir alınan köleler, bir süre sonra otak hale geldiler ve özgürlüklerine kavuştular.
  • Otak olan bu insanlar, artık kendi hayatlarını özgürce yaşayabiliyorlar.
  • Onlar artık köle değil, tam anlamıyla otak bireyler olarak kabul ediliyorlar ve haklarına sahiptirler.