Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Teşebbüs Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Teşebbüs kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "şebbe" kökünden türetilmiştir. "Şebbe" kelimesi, "girişimde bulunma, harekete geçirme" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla teşebbüs, bir işe girişme, başlama veya bir eylemi gerçekleştirme amacını ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Teşebbüs, bir işe başlama veya girişimde bulunma eylemini anlatır.

İnsanın bir hedefi gerçekleştirmek veya bir işi başlatmak için harekete geçmesini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Genç girişimciler, kendi işlerini kurmak için büyük bir teşebbüs ve motivasyonla çalışıyorlar.
  • Bu projenin başarılı olabilmesi için cesur bir teşebbüs ve kaynaklar gerekecek.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!