İnzal Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İnzal" kelimesi Arapça kökenli olup "نزل" (nazala) kökünden türetilmiştir.

Anlamı: "İnzal" kelimesi, dini bir terim olarak Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından peygamberlere indirilmesini ifade eder

İslam inancına göre, Allah'ın vahiy yoluyla peygamberlere ilettiği kutsal kitapların dünya üzerine indirilmesi anlamına gelir. Bu terim, Kur'an'ın inzal edildiği birçok ayette kullanılmıştır.

Örnek Cümle:

• Kur'an-ı Kerim, peygamberimize Allah'ın emirleri olarak inzal edilmiştir.
  • İslam peygamberlerine zamanla farklı vahiyler inzal edilmiştir.
  • İnzal edilen ayetler, peygamberlerin topluma rehberlik etmeleri için verilmiştir.