Lafügüzaf Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Lafügüzaf, boş, anlamsız veya gereksiz sözler söyleme eğiliminde olan kişileri veya bu tür sözleri ifade eden bir sıfattır.

Lafügüzaf olan kişiler, konuşmalarında genellikle önemsiz ayrıntılara veya anlam taşımayan konulara odaklanır ve uzunca süre devam eden, amaçsız konuşmalar yaparlar.

Kökeni: "Lafügüzaf" kelimesi, "laf" ve "güzaf" kelimelerinin birleşiminden oluşur. "Laf," konuşma veya sözcük anlamına gelirken, "güzaf" ise anlamsız veya gereksiz şeyler demek için kullanılan bir kelimedir. Dolayısıyla, "lafügüzaf" terimi, anlamsız veya gereksiz konuşmaları ifade etmek için kullanılır.

Bu kelime Türkçeye yerel bir ağızdan geçmiştir.

Örnek Cümle: Toplantıda lafügüzaf konuşmaları yüzünden ana konu hakkında önemli bir ilerleme sağlayamadık, herkes önemsiz ayrıntılara takılmıştı.