Kifayet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Kifayet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Kifayet" kelimesinden türetilmiştir ve "yeterlilik, yeterlik, yeterince olma" anlamına gelir. Türkçe'deki kullanımı, bir işi veya görevi yerine getirebilme yeteneğini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Kifayet, belirli bir amaç veya görevi yerine getirme yeteneği veya yeterliliği anlatır. Bir şeyi yeterince yapabilme kapasitesini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bu işi tamamlamak için kifayet düzeyinde bilgi ve deneyime sahibim.
  • Yeterli kaynaklara ve bilgiye sahip olduğumuzda, projeyi başarıyla tamamlayacak kifayete sahibiz.