İstihfaf Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İstihfaf" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "استهزاء" (istihzā) kelimesinden türetilmiştir.

"İstihzā," alay etme, küçümseme veya bir şeyi hafife alma anlamına gelir.

Anlamı: "İstihfaf" kelimesi, bir şeyi küçümseme, alay etme veya değersizleştirme eylemini ifade eder.

Bu kelime, genellikle saygısızca veya hor görerek bir şeyi ciddiye almayan bir davranışı tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Öğretmen, öğrencilerin sorularını istihfaf etmek yerine ciddi bir şekilde yanıtlamalıdır.
  • Bir konuyu istihfaf etmek, o konunun önemini anlamamak anlamına gelir.
  • İş arkadaşlarının fikirlerini istihfaf etmek yerine, onları dinlemek ve değer vermek daha yapıcı bir yaklaşımdır.