Fütuhat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
"Fütuhat" kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup "fetih" kelimesinden türetilmiştir ve "zaferler, fetihler" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla "fütuhat", zaferler veya fetihlerle ilgili anlamları ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
"Fütuhat", zaferler, galibiyetler veya fetihlerle ilişkilendirilen zaferli olayları veya dönemleri ifade eder. Bu terim genellikle askeri zaferler veya coğrafi fetihlerle ilgili olarak kullanılır.

Örnek Cümle:

• Osmanlı İmparatorluğu'nun fütuhatları, büyük toprak genişlemelerine yol açtı.
  • Bu kitap, tarihi fetihler ve zaferlerin önemini detaylı bir şekilde inceliyor.