Musahhar Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Musahhar" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça kökeni "sahhar" (سَهَرَ) fiilinden türetilmiştir ve "u" takısı eklenerek oluşturulmuştur.

Anlamı: "Musahhar" kelimesi, Arapça kökenli bir kelimedir ve genellikle bir şeyin veya birinin egemenliği veya kontrolü altında olan veya bağımlı durumda bulunan anlamına gelir. Bu terim, bir kişinin veya bir otoritenin etkisi altında olan, yönetilen veya denetlenen bir varlığı ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "musahhar topraklar" ifadesi, birinin kontrolü altındaki tarım arazilerini tanımlamak için kullanılabilir.

Bu kelime, bir kişinin veya bir kurumun yönetiminde veya denetiminde olan bir şeyi ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu topraklar, uzun yıllar boyunca farklı imparatorlukların musahharı altında bulundu.
  • Şirketin finansal işlemleri, mali departmanın musahharı altında gerçekleşmektedir.