İkrah Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İkrah" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "إكراه" (ikrāh) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "İkrah" kelimesi, bir kişinin isteği dışında zorla bir şeyi yapmaya veya kabul etmeye zorlanması durumunu ifade eder.

Bu kelime, kişisel iradeye ve tercihlere aykırı bir şekilde bir şeyi yapmaya veya yapmamaya zorlama anlamını taşır.

Örnek Cümle:

• İş yerindeki çalışanlar, işverenleri tarafından ikrah edilmeden gönüllü olarak işlerini yaparlar.
  • Kişisel özgürlüğün önemli bir parçası, zorlama olmadan kendi kararlarını verebilmektir.
  • İkrah, bir kişinin iradesini ihlal eden bir eylem olarak kabul edilir ve genellikle yasalara aykırıdır.