İstintak Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"İstintak" kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre hukuk terimi olarak kullanılmakta olup, "bir konunun mahkemece incelenmesi" veya "bir işin mahkemede görüşülüp incelenmesi" anlamlarına gelmektedir.

İstintak, özellikle hukuki süreçlerde ve yargı dilinde yer alan bir terimdir ve genellikle dava dosyalarının incelenmesi, delillerin değerlendirilmesi gibi yargılama faaliyetlerini ifade etmek için kullanılır.

Örnek cümle:

"Mahkeme, dosyadaki delilleri incelemek ve değerlendirmek üzere davanın istintakına karar verdi."

Bu cümlede "istintak", dava dosyalarının ve delillerin mahkemece incelenmesi ve değerlendirilmesi anlamında kullanılmıştır.