İrticalen Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
İrticalen kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "İrticalen" kelimesi, "irticalen" kökünden türetilmiştir ve "aniden, anlık olarak" anlamına gelir.

Bu kelime Türkçe'de özellikle konuşma veya davranışlardaki ani, düşünülmeden yapılan eylemleri ifade etmek için kullanılır.

Kelimenin Anlamı:
İrticalen, aniden veya düşünülmeden gerçekleştirilen bir eylemi veya konuşmayı ifade eder.

Planlama veya önceden hazırlık yapma olmaksızın gerçekleştirilen şeyleri tanımlar.

Örnek Cümle:

• Konuşma sırasında irticalen söylediği sözler, onun gerçek duygularını yansıtmayabilir.
  • Ani bir öfke patlaması sonucu irticalen tepki verdi ve sonra pişmanlık duydu.