Kaside Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Kaside" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça "qasida" kelimesi, şiir türlerinden birini ifade eder.

Anlamı: "Kaside," özellikle İslam kültüründe yaygın olarak kullanılan bir şiir türünü ifade eder. Kasideler genellikle övgü, methiyeler, sevgi ve özlem ifadelerini içeren, uzun ve lirik bir biçimde yazılan şiirlerdir.

İslam geleneklerinde peygamberlere, dinî değerlere veya sevgiliye övgüde bulunmak amacıyla yazılırlar. Bu şiirler, sıklıkla ahenkli ve süslü bir dil kullanılarak yazılır ve okunan veya seslendirilen bir şiir türüdür.

Örnek Cümle:

• Ünlü şairler İslam peygamberini öven kasideler yazmışlardır.
  • Kaside, Arap edebiyatında önemli bir şiir türüdür ve derin duyguları ifade etmek için kullanılır.