Şecaat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Şecaat" kelimesi Arapça kökenli olup "ş-c-a-t" kökünden türetilmiştir. Bu kelimenin kök anlamı "cesaret, korkusuzluk"tır.

Anlamı: "Şecaat" kelimesi, cesaret, yiğitlik ve korkusuzluk gibi olumlu karakter özelliklerini ifade eder. Bu kelime genellikle bir kişinin cesaretini veya korkusuzluğunu övmek veya takdir etmek için kullanılır. Bu özellikler, kişinin zorluklarla başa çıkma yeteneği ve kararlılığıyla ilişkilendirilir.

Örnek Cümle:

• O, şecaati ile bilinir ve her zaman zorlukların üstesinden gelir.
  • Bu cesur itfaiyeci, yangınları söndürmedeki şecaati ile tanınır.
  • Şecaat göstererek tehlikeli bir durumu engellemeyi başardı.