Lâtif Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Lâtif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Latîf" kelimesinden türetilmiştir ve "inceden, hoş, zarif, nükteli" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla lâtif, ince düşünceli, zarif, hoş veya nükteli bir davranışı veya özelliği ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Lâtif, ince ve zarif bir şekilde ifade edilen veya yapılan bir davranışı veya özelliği tanımlar.

Genellikle hoş veya nükteli davranışları ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Misafirlerin hoş geldin karşılaması, lâtif ve zarif bir şekilde gerçekleşti.
  • Şairin lâtif sözleri, dinleyenleri güldürdü.