Müstesna Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
"Müstesna" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "İstisna" kökünden türetilmiştir ve "ayrı, özel, istisna edilen" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla "müstesna", genel kuralların dışında, özel veya istisna bir durumu ifade eder. Bu kelime, olağan durumların dışında, özel bir durumu veya kişiyi vurgulamak için kullanılır.

Kelimenin Anlamı:
Müstesna, bir şeyin veya durumun genel kurallardan veya normlardan saparak özel veya istisna bir konumda olduğunu belirtir. Bu kelime, olağanın dışında veya ayrıcalıklı bir şeyi tanımlar.

Örnek Cümle:

• O, müstesna bir yetenekle müziği öğrenmeye başladı.
  • Bu fırsat, müstesna bir durum için sunuluyor ve sadece seçilmiş katılımcılar için geçerlidir.