Mekatronik Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Mekatronik Önlisans Programı, mekanik ve elektrik-elektronik mühendisliğinin birleştiği bir disiplindir. Öğrencilere makine tasarımı, otomasyon sistemleri, robotik, kontrol sistemleri ve elektrik-elektronik konularında temel bilgi ve beceriler kazandırır.

Mekatronik mezunları, otomotiv sektörü, elektronik cihaz üretimi, endüstriyel otomasyon, enerji sektörü gibi birçok sektörde çalışma imkanına sahiptirler. Üretim şirketleri, araştırma ve geliştirme laboratuvarları, mühendislik firmaları gibi yerlerde istihdam edilebilirler. Ayrıca kendi işlerini kurma ve mühendislik hizmetleri sunma gibi girişimci bir yol da seçebilirler.