Gemi İnşaatı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gemi İnşaatı Önlisans Programı, gemi yapısal tasarımı, gemi inşaat teknikleri, gemi makineleri ve sistemleri, gemi malzemeleri ve gemi inşaatının kalite kontrolü gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere gemi inşaat sürecini, gemi yapısal tasarımını, gemi makineleri ve sistemlerini, gemi malzemelerinin seçimini ve gemi inşaatında kalite kontrolünü öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tersanelerde, denizcilik şirketlerinde, gemi inşaat ve onarım atölyelerinde veya deniz taşımacılığı sektöründe çalışabilirler. Gemi inşaat sürecini yönetebilir, gemi yapısal tasarımını gerçekleştirebilir, gemi makineleri ve sistemlerini monte edebilir ve gemi inşaatında kalite kontrolünü sağlayabilirler. Ayrıca, gemi malzemelerinin seçimini yapabilir, gemi inşaatında kullanılan teknolojik gelişmeleri takip edebilir ve gemi inşaat projelerinde yer alabilirler.