Harita ve Kadastro Önlisans Programı Nedir Ne İş Yapar

Harita ve Kadastro Önlisans Programı, harita bilimi, coğrafi bilgi sistemleri, kadastro işlemleri, uydu görüntüleme, ölçme ve fotogrametri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere harita ve kadastro tekniklerini, coğrafi bilgi sistemlerini kullanmayı, uydu görüntülerini analiz etmeyi ve ölçme tekniklerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, ölçme ve harita mühendislik firmalarında, kadastro birimlerinde, belediyelerde veya arazi planlama projelerinde çalışabilirler. Arazi ölçümleri yapabilir, harita ve kadastro çalışmalarında yer alabilir, coğrafi veri analizi ve coğrafi bilgi sistemleri kullanabilirler. Ayrıca, uydu görüntüleriyle harita oluşturabilir, arazi ve mülkiyet planlaması yapabilir, kadastro süreçlerini yönetebilirler.