Meşveret Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Meşveret kelimesi Türkçeye Arapça kökenli bir kelime olarak geçmiştir. "Meşverah" kelimesinden türetilmiştir ve "danışma, istişare" anlamına gelir. Meşveret, grup içinde fikir alışverişinde bulunma ve karar verme süreçlerini ifade eder. Bu kavram, ortak bir hedefe ulaşmak için yapılan danışma ve görüşme faaliyetlerini ifade eder.

Örnek Cümle:
Şirket yönetimi, önemli kararları almadan önce çalışanlarıyla meşveret yapmayı tercih eder.
Meşveret, farklı perspektiflerin bir araya gelmesini sağlayarak daha iyi sonuçlar elde etmeye yardımcı olabilir.