Nefer Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Nefer" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, başka bir dil veya kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Nefer" kelimesi, genellikle askeri birliklerde veya topluluklarda bireyi ifade eder.

Bu kelime, kişiyi veya askeri personeli belirli bir topluluk veya birlik içindeki sayı veya sıralama anlamında kullanılır. Aynı zamanda bir insan veya birey olarak kişiyi tanımlamak için de kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Ordu neferleri, ülkenin savunmasında önemli bir rol oynarlar.
  • Bu askeri birlikte toplam nefer sayısı bin kişiyi aşıyor.
  • Her neferin eğitimi ve disiplini, ordunun başarısı için kritik öneme sahiptir.