Mükellef Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mükellef" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "k-l-f" (كلف) kökünden gelir.

Anlamı: "Mükellef," genellikle bir görevi veya sorumluluğu olan kişiyi tanımlayan bir terimdir, aynı zamanda yükümlü veya sorumlu anlamına gelir. Bu terim, bireyin belirli bir işi yapma veya belirli bir yükümlülüğü yerine getirme konusundaki durumunu belirtir. Örneğin, vergi mükellefiyeti gibi.

Aynı zamanda bir yükümlülüğü veya görevi olan bir şeyi ifade etmek için de kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu görev mükellef bir çalışma gerektiriyor ve dikkatle yapılmalıdır.
  • Vergi mükellefleri, vergi yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelidirler.