Muamele Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muamele kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Mu'âmele" kelimesinden türetilmiştir ve "davranış, tutum, işlem" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla muamele, bir kişinin veya kurumun başka bir kişiye veya kuruma karşı davranış veya işlemi anlamını taşır.

Kelimenin Anlamı:
Muamele, bir kişinin veya kurumun başka bir kişiye veya kuruma karşı sergilediği davranış, tutum veya işlemi ifade eder. Genellikle insan ilişkileri, ticaret, hukuk veya günlük etkileşimler bağlamında kullanılır.

Örnek Cümle:

• Mağaza sahibi, müşterilere nazik ve yardımsever bir muamele sunmaya özen gösterir.
  • Hukuki muameleler, mahkeme kararıyla yürürlüğe girebilir.