Beynelmilel Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan "beynelmilel" kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup "uluslararası" anlamına gelir. Bu kelime, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, işbirliğini veya olayları ifade etmek için kullanılır. "Beynelmilel" kelimesi genellikle diplomatik, siyasi, ekonomik, kültürel veya hukuki ilişkiler bağlamında kullanılarak uluslararası alanda gerçekleşen faaliyetleri veya durumları belirtir.

Örnek cümleler:

• Türkiye, birçok beynelmilel anlaşmaya imza atmıştır.
  • Beynelmilel toplum, insani yardım konusunda harekete geçti.
  • Olimpiyat oyunları, birçok ülkenin beynelmilel spor etkinliklerine katıldığı bir organizasyondur.

"Beynelmilel" kelimesi, uluslararası ilişkileri ve işbirliğini ifade etmek için kullanılan yaygın bir terimdir.