Muharrir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muharrir" kelimesi Arapça kökenli olup "حرر" (harrara) kökünden türetilmiştir.

Anlamı: "Muharrir" kelimesi, yazılı metinleri düzenleyen, düzeltme yapan veya yazıları düzenleyip yayınlayan kişiyi ifade eder.

Bu kişi, gazete, dergi, kitap, makale gibi yazılı yayınların hazırlanmasına katkı sağlar ve metinlerin dilbilgisel ve içeriksel olarak düzeltilmesinden sorumludur. Ayrıca editör anlamına gelir.

Örnek Cümle:

• Gazete muharriri, günlük haberleri düzenler ve manşetleri seçer.
  • Kitap muharriri, yazarın metnini inceleyerek dil ve anlatım hatalarını düzeltir.
  • Derginin muharriri, makaleleri seçer ve yayın düzenini oluşturur.