Nardane Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Nardane" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, başka bir dil veya kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Nardane" kelimesi, çiçeklerin veya bitkilerin taç yaprakları veya çiçek tablası üzerinde bulunan ince ve süslü kısımlarını ifade eder. Bu kelime, özellikle süs bitkileri ve çiçeklerle ilgilenen kişiler tarafından kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bahçede yetiştirdiği güzel çiçeklerin nardaneleri, bahçeyi renklendiriyor.
  • Nardaneler, çiçeklerin zarif ve dekoratif kısımlarını oluşturur ve estetik bir görünüm sunar.
  • Bu tür bitkilerin nardaneleri, bahçe düzenlemesi ve çiçek aranjmanları için kullanılır.